Мъфини с вишнев крем

28/08/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Гледаме на тези мъфини като на малки вкусни подаръчета, с които да зарадваме обичаните от нас хора!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции24
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо440
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • За мъфините
  • брашно - 220 г
  • лешници - 100 г, счукани
  • ванилии - 1 пакетче
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • масло - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • вишни - 150 г, пресни или замразени, обезкостени
  • сметана - 150 мл, течна
  • кафява захар - 120 г
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • сладко от вишни - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • За вишневия крем
  • вишни - 400 г, пресни или замразени, обезкостени
  • захар - 100 г
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • канела - 1 щипка
  • сметана - 400 мл сладкарска
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За мъфините:
В съд разбъркваме брашното, 60 г от лешниците, содата, солта и ванилията.

Разтопяваме маслото и го оставяме да се охлади, след което го разбиваме с яйцата и захарта на пяна.

Изчистваме от костилките 150 г вишни и ги нарязваме, оставяме да се отцедят и ги прибавяме към сладкото и останалите лешници.

Разбиваме сметаната с половината от лимоновия сок. Към нея прибавяме яйчената смес, вишневата смес и сместа с брашното.

Разпределяме тестото във форми за мъфини и ги печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 25 минути.

За крема:
Към почистените и нарязани вишни прибавяме лимоновия сок и захарта.

Варим ги, докато сместа остане на половина на среден огън.

Добавяме канелата и оставяме сместа в хладилник за 45 минути.

Разбиваме 400 мл сладкарска сметана и към нея прибавяме вишневия сос.

Изваждаме мъфините от формите им и ги разрязваме през средата, мажем долната част с вишневия крем и покриваме с горната, поръсваме с пудра захар.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар