Карагьоз с орехово чеснов сос

21/04/2011
Илария
отИларияМастър Шеф1171203
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 462
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете карагьоза от люспите и вътрешностите, посолете, поръсете с черен пипер и го оставете за час в хладилника. След това го изпечете върху намазнена скара или грил тиган.

За орехово чесновия сос смелете чесъна и го сложете да се запържи за кратко в зехтина. След това добавете орехите, оцета, меда, черен пипер и индийско орехче.

Разбъркайте, докато медът се разтопи напълно. По желание посолете и махнете от котлона. Поднесете печения карагьоз полят със соса и поръсен с наситнен магданоз. Гарнирайте отстрани с лимони.подобни рецепти тук
5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Slavka Bakalska Georgieva
Добре звучи
0
0
Коларова
Коларова
22.12.2011 13:11
Вкусно се получи, но чесънът ми беше в повече. Следващият път ще сложа не повече от 3 склидки.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв