Пържен карагьоз с магданозен сос

30/04/2011
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2-4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 470
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • карагьоз - 2 броя
  • оцет - 1 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • брашно - за овалване
  • олио - за пържене
  • магданоз - 1 връзка, голяма
  • оцет
  • сметана - 1 с.л.
  • лимони - резени за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете карагьоза от вътрешностите и го оставете да престои за половин час в оцет, сол и черен пипер. След това го отцедете, оваляйте го в брашно и го изпържете равномерно от двете страни в сгорещено олио.

Към останалата от пърженето мазнина прибавете 1 голяма и ситно нарязана връзка магданоз, заедно с черен пипер и 5 с.л. оцет. След около 2 минути добавете 1 с.л. сметана. Изчакайте да заври, свалете от котлона и пасирайте.

Поднесете пържения карагьоз, полят с магданозения сос и гарнирайте с резени лимони. По същия начин може да приготвите, сом, пъстъва и др.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Luben ot Varna
Luben ot Varna
05.12.2012 19:07
Как ще пържиш карагьоз серсемино
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв