Пълнено пиле в тесто

27/01/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо512
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме плънка, като смесваме нарязаните пилешки дреболии, ситно нарязания лук, смления черен пипер, 1 сварено яйце – нарязано на кубчета, магданоз и сол и ги задушаваме с 4 с.л. масло и половин чаша вода.

С плънката пълним измитото и подсолено пиле.

Омесваме тесто от брашното, 1 яйце, сол и вода.

Разточваме го на лист с дебелина 0.5 см.

Намазваме листа с 2 с.л. масло, прегъваме няколко пъти и отново разточваме. Пак намазваме с 1 с.л. масло и увиваме пълненото пиле.

Отгоре намазваме с останалата мазнина и едно разбито яйце.

Печем в умерено гореща фурна около час и половина.
подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар