Свински дроб по селски

13/04/2011
от ИларияНовак
"Спазете точно упътванията на рецептата и ще поучите сочен и ароматен свински дроб по селски!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо94 345
  • Преглеждания за месеца776
  • Преглеждания за седмицата177
  • Коментирана10 пъти
  • Рейтинг3,8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете бекона или сланината на ленти и ги сложете в малко мазнина да се запържат. Нарежете черния дроб на средно големи парчета и го поръсете с черен пипер и сол. След около 10 минути ги оваляйте в брашно и ги сложете да се запържат.

Щом дробът е полуготов, добавете нарязаните на едри парчета зеленчуци (лукът на дебели полумесеци), виното и оставете да се задушава, докато дробът по селски остане почти само на мазнина.


Овкусете със сол и черен пипер.

подобни рецепти тук
5 8
4 8
3 4
2 4
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (10)

Ирина
Ирина
02.06.2013 06:22
Имам една забележка. Дроба не се соли предварително защото става твърд при пърженето. След като е готов, тогава посолете.
10
0
Yanna
Yanna
17.02.2013 16:08
И при мен се получи много добре. По принцип пека дроба и ми става сух, но тази рецепта е супер. На края добавих малко чесън на прах и стана още по апетитно;)
0
0
Гео
Гео
29.12.2012 13:50
С една не много люта чушка е още по-ммммм.Аз го сготвих червено вино но пак е хубаво.
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв