Спанак с яйца и кисело мляко

29/02/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф10686
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо635
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • спанак – 2 кг
  • яйца – 8 бр.
  • чесън – 3 скилидки
  • масло – 60 г
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • ябълков оцет – 3 с.л.
  • сол – 2 к.л.
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме спанака от дръжките, измиваме и пускаме във вряща подсолена вода за 5-6 минути.

Отцеждаме и натопяваме в студена вода с лед. Така спанака ще запази зеления си цвят. Отцеждаме много добре и оставяме настрана.

В съд с вряща подсолена вода с 1 к.л. оцет пускаме едно по едно яйцата, като преди това ги счупваме в купичка.

След 4 минути ги вадим с решетеста лъжица отцеждаме и оформяме.

В тенджерка разтопяваме маслото и сипваме намачкания чесън и отцедения спанак. Задушаваме 5 минути.

Подправяме със сол и черен пипер. Сервираме като първо слагаме кисело мляко, отгоре спанака, а върху него подреждаме яйцата.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар