Селска погача

29/01/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо863
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • брашно – 2 кг
  • мая – 30 г, прясна
  • яйца – 3 бр.
  • сол – 1 с.л.
  • захар – 1 с.л.
  • оцет – 2 - 3 капки
  • кисело мляко – 250 г
  • вода – 250 г
  • прясно мляко – 500 мл
  • олио – 100 мл
  • жълтъци – 1 бр., за намазване
  • семена - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме маята със захарта в леко затопленото прясно мляко.

Пресяваме брашното в съда за месене и в него добавяме всички продукти. Постепенно замесваме тесто. Измесваме добре и разделяме на три равни части.

Всяка разточваме на кора, голяма колкото дъното на съда, в който ще се пече. Намазваме ги с олио и нареждаме една върху друга. Нарязваме на 16 триъгълни парчета и ги загъваме като кифли.

Подреждаме ги в подмазан с олио съд, поръсен с брашно. Оставяме на топло да втаса. Като втаса намазваме внимателно с разбития с малко вода жълтък. Печем 45 минути на умерена фурна.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар