Вишневи банички

05/04/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф10686
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо661
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставяме сока от вишни да загрее на котлона и добавяме конфитюра.

Размразяваме вишните и ги разбъркваме заедно с ванилията и добавяме ги към сока. Оставяме сместа да се охлади.

Разбъркваме плодовете и сока с цеденото кисело мляко и оставяме в хладилника за 1 час. Разбиваме жълтъка с прясното мляко и с него намазваме размразеното бутер тесто.

Режем тестото на триъгълници. Отгоре го намазваме със студена вода и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за 15 минути.

Изваждаме го и го оставяме да се охлади.

Изпечените триъгълници разделяме през средата така че, да се получат два отделни триъгълника.

Върху долната част на триъгълниците слагаме от вишневата смес и покриваме с горната част. Поръсваме с пудра захар.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар