Спаначено суфле

10/04/2011
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
"Свежо ястие за ценители, което може да поднесете топло или студено!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо22 202
  • Преглеждания за месеца489
  • Преглеждания за седмицата200
  • Рейтинг4,3 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Почистете и измийте спанака. Сложете го да се свари в подсолена вода, отцедете го и го накълцайте на ситно. Запържете брашното в сгорещеното масло. Долейте прясно мляко и 1 ч.ч. вода, в която е врял спанакът.

Оставете соса да ври за 5 минути на слаб огън, след което го свалете от котлона и го застройте с 3 разбити жълтъка. Белтъците разбийте на сняг с щипка сол. Прибавете спанака, сол на вкус и белтъците, като разбъркайте внимателно.

Изсипете сместа в намаслена и поръсена с галета тава. Настържете отгоре кашкавал и разпределите кубчета масло. Опечете спаначеното суфле в силна фурна и го поднесете веднага. По същия начин може да приготвите суфле от коприва, лапад, киселец.подобни рецепти тук
5 3
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар