Хрупкава картофена тортиля

26/01/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
"Тортилята е наша слабост, затова я сготвихме и публикувахме веднага. Тази класическа хрупкава испанска тортиля върви перфектно с бяло винце и добра компания "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
26 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо198 821
  • Преглеждания за месеца158
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана10 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена26

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме обелените картофи и ги намачкваме, докато са топли, подправяме ги на вкус.

В тефлонов тиган загряваме половината зехтин и сипваме картофеното пюре. Притискаме и заглаждаме.

Печем на котлона 10 минути на средна температура и с помощта на капак или голяма чиния обръщаме от другата страна.

Сипваме останалия зехтин и плъзваме тортилята в тигана.

Печем още 10 минути и внимателно прехвърляме в сервировъчна чиния.подобни рецепти тук
5 11
4 5
3 4
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (10)

Lidia Damianova Zlatarska
А МАЙКА МИ ДОБАВЯШЕ СИРЕНЕ
0
0
Liliq Dimitrova
Liliq Dimitrova
21.11.2016 20:44
Тортилята се приготвя от картофи,които се пържат в зехтин,с кромид лук нарязан по наедро,малко чесън,като се поизпържат картофите се добавят разбитите яйца,като се зачерви се обръща.Става много хубава,има вариант да се добавят и чушки,дават допълнително много хубав вкус.Това по-горе не е никаква тортия,а голямо картофено кюфте:-)
20
3
Елена Стефанова Йорданова
Интересна рецепта ще пробвам и вашият вариант!Позволих си да добавя и една моя снимчица!
5
0

Виж всички коментари или напиши такъв