Шварцвалдска торта

10/02/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо705
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • масло – 100 г
  • захар – 100 г
  • яйца – 4 бр.
  • канела – ½ ч.л.
  • брашно – 60 г
  • нишесте – 40 г
  • бакпулвер – 1 пакетче
  • какао – 25 г
  • черен шоколад – 75 г, настърган
  • бадеми – 75 г, смлени
  • мазнина - за формата
  • За пълнежа
  • бита сметана – ½ л
  • ванилия – 1 пакетче
  • вишновка – 7 с.л.
  • вишни – 400 г, обезкостени
  • шоколад – 60 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме до еднородна смес маслото, захарта, яйцата, канелата, пресятото брашно с бакпулвера и нишестето.

Отделяме малко в купичка от тестото и го размесваме с какаото, настъргания шоколад и бадемите. Прибавяме тази смес към останалото тесто и разбъркваме добре, за да се оцвети то равномерно.

Намазваме тортена форма с ринг с диаметър 26 см с мазнина и поръсваме с брашно. Изсипваме тестото във формата и печем 30-40 минути при 180 градуса.

Оставяме да изстине и разрязваме на 3 равни блата. Разбиваме сметаната на гъста пяна и прибавяме ванилията.

Редим блатовете, като ги ръсим с вишновка, вишните и сметана. Оставяме няколко вишни за украса. Върху последния блат намазваме сметана и украсяваме с настърган шоколад и вишни.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар