Козуначени соленки

10/04/2011
Илария
отИларияНовак1171203
"Запретваме ръкави, че нямаме търпение да ги опитаме. А вие си запишете рецептата "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции25-30 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 251
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма тава изсипете брашното и направете кладенче в средата. Натрошете мая и я размийте с 3/4 ч.ч. топло мляко. Прибавете 1 лъжичка захар и толкова брашно, че да получите кашица. Похлупете я и я оставете на топло да втаса. На топло (до включена печка) разбийте яйцата със захарта до побеляване и прибавете останалото затоплено мляко и миризмите.

Щом маята втаса, я изсипете в брашното заедно с яйчената смес и 1/2 лъжичка сол. Замесете тесто, като от време на време наливайте по малко разтопеното масло или си топите често ръцете в нея. При месенето не бийте силно тесто, а го разтегляйте, събирайте го на топка и пак го изтегляйте.

Щом употребите всичката мазнина и тестото стане гладко (не залепва по стените на съда и започва да образува мехури), поръсете го брашно, покрийте със затоплена кърпа и го оставете на топло да втаса. Тестото е втасало, когато удвои обема си. От така приготвеното тесто могат да се увият обикновени козунаци.

За направата на козуначени соленки разточете кора, дебела 1/2 см. Нарежете кората на ленти или изрежете с помощта на винена чаша кръгчета. Наредете соленките в намазнена тава, намажете ги с разбито яйце, поръсете ги с ким или настърган кашкавал. Изпечете до готовност в умерена фурнаподобни рецепти тук
5 3
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня Георгиева
За мен тази рецепта си е за сладки козуначени изделия а не соленки както е написано в заглавието. :)
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв