Суфле от карфиол

20/04/2011
 Zazu
от ZazuНовак
"Нежно сухле с мек вкус и аромат, което гарантирано ще ви допадне "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 338
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете карфиола на розички и ги сварете за около 15-20 минути в подсолена вода и се пюрира. Загрейте маслото и запържете в него брашното. Добавете при непрекъснато бъркане прясното мляко, сол на вкус и индийско орехче. Бъркайте, докато се сгъсти.

Разбъркайте пюрето от карфиол с белия сос и разбитите жълтъци. Овкусете със сол и копър и добавете разбитите на сняг белтъци. Бъркайте внимателно, за да не спаднат. Намажете тава с масло и я поръсете с брашно.

Изсипете суфлето и разпръснете парчета сирене. Поръсете с галета и нахвърляйте парчета масло. Сложете суфлето от карфиол да се пече в предварително загрята на 180 градуса за половин час, до лек загар.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар