Шницел от свински гърди

09/02/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо375
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • свински гърди – 12 тънки парчета
  • картофи – 600 г дребни
  • яйца – 1 бр.
  • брашно – 3 с.л.
  • галета – 100 г
  • оцет – 3 с.л. бял
  • горчица – 2 с.л.
  • масло – 85 г
  • магданоз – 4 с.л. нарязан
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и сваряваме картофите.

Начукваме месото, посоляваме със сол и черен пипер, овалваме последователно в брашно, разбито яйце и галета.

Пържим месото в масло до образуването на коричка.

Приготваме сос като в 100 мл вряла вода прибавяме оцет, горчица, масло, сол, черен пипер и разбъркваме.

Заливаме шницелите с получения и леко сгъстен сос.

Сервираме с варени картофи поръсени с магданоз.
подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар