Шницел от свински гърди
09/02/2016

Снимка: ezine.bg
Добави снимка+3 точки
отСевда АндрееваДжедай10686
- Приготвяне
- Готвене
- Общо
- Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
Необходими Съставки
- свински гърди - 12 тънки парчета
- картофи - 600 г дребни
- яйца - 1 бр.
- брашно - 3 с.л.
- галета - 100 г
- оцет - 3 с.л. бял
- горчица - 2 с.л.
- масло - 85 г
- магданоз - 4 с.л. нарязан
- черен пипер - на вкус
- сол - на вкус
Начин на приготвяне
Измиваме и сваряваме картофите.
Начукваме месото, посоляваме със сол и черен пипер, овалваме последователно в брашно, разбито яйце и галета.
Пържим месото в масло до образуването на коричка.
Приготваме сос като в 100 мл вряла вода прибавяме оцет, горчица, масло, сол, черен пипер и разбъркваме.
Заливаме шницелите с получения и леко сгъстен сос.
Сервираме с варени картофи поръсени с магданоз.
подобни рецепти тук
Начукваме месото, посоляваме със сол и черен пипер, овалваме последователно в брашно, разбито яйце и галета.
Пържим месото в масло до образуването на коричка.
Приготваме сос като в 100 мл вряла вода прибавяме оцет, горчица, масло, сол, черен пипер и разбъркваме.
Заливаме шницелите с получения и леко сгъстен сос.
Сервираме с варени картофи поръсени с магданоз.
подобни рецепти тук