Яхния с ориз и наденица

07/02/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф10686
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо565
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • ориз – 300 г, дълъг
  • домати – 4 бр.
  • чесън – 1 скилидка
  • лук – 2 глави
  • целина – 2 стръка
  • чушки – 1 бр. червена
  • наденица – 1 парче, пушена
  • пилешко месо – 150 г
  • масло – 50 г
  • мащерка - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме пилешкото месо и го отцеждаме от бульона, който запазваме.

В тенджерка разтопяваме маслото, прибавяме счукания чесън, нарязания лук, листата целина и нарязаната чушка.

Запържваме няколко минути и слагаме нарязаната наденица, разбъркваме и сипваме пилешкия бульон.

Добавяме доматите, мащерката, 2 листа дафинов лист и посоляваме. Варим 25 минути, като 5 минути преди края добавяме нарязаното пилешко месо.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар