Зеленчуци в гювеч

08/04/2011
Ефросия
отЕфросияДжедай301
"Богат зеленчуков гювеч с ароматни подправки приготвен на бавен огън"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 573
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите и ги нарежете на кубчета. Нарежете на едри парчета лука, праза, почистените зелен фасул и бамя, чушките, морковите и гъбите.

В голяма тенджера изсипете мазнината и запържете лука, праза, след това и гъбите. Добавете и морковите, долейте малко гореща вода и задушавайте докато поомекнат. След това добавете бамята, фасула и чушките, похлупете и задушавайте за няколко минути.

Половина домати настържете, а другата половина нарежете на парчета. Прибавете към зеленчуците заедно с картофите и оставете да се задушава за половин час.

Накрая добавете сол, черен и червен пипер, чубрица и босилек на вкус. Прехвърлете всичко в голям гювеч, похлупете плътно и сложете да се пече за около час в предварително загрята фурна.

Когато гювечът е готов го извадете, но не махайте капака. Разбийте яйцата, отворете гювече и с помощта на голяма лъжица ги изсипете и разбъркайте, за да се разпространят равномерно. Веднага сложете капака и оставете така гювеча, докато се охлади.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

миле
миле
10.01.2012 14:02
уникално е........
1
0
Краси Милков
Краси Милков
10.07.2011 20:05
Изглежда добре, ще го пробвам.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв