Агнешко магданозлия

02/06/2011
тинот тинНовак
"Класическа пролетна рецепта, която се приготвя, когато агнешкото е най-вкусно, а магданозът - пресен от градината "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 425
  • Преглеждания за месеца108
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко - 1 кг.
  • зелен лук - 2 вр.
  • магданоз - 8 вр.
  • домати - 1 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 4 с.л.
  • агнешки бульон - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1/2 ч.л. смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото се нарязва на порции, посолява се и се сварява.

Нарязаният лук и магданоз се задушават в мазнината. Слага се червеният пипер и се задушава още 5 минути. Добавят се доматите.

Ястието ври на тих огън 15-20 минути, след което се добавя месото, бульона и брашното. Къкри още 15 минути и се ръси с черен пипер преди сваляне от огъня.подобни рецепти тук
5 2
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Даниела
Даниела
16.07.2011 16:34
Стана чудесно!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв