Свински пържоли на фурна

08/04/2011
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
"Леко мариновани тези пържолки са истинска наслада за сетивата. Едва ли можете да останете безразлични към тях "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
44 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо366 738
  • Преглеждания за месеца2981
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана17 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена44

Необходими Съставки

  • свинско месо - около 1 кг вратни свински пържоли
  • чесън - 1 глава счукан
  • захар - 1 ч.л.
  • оцет - 2 с.л.
  • вино - 1 ч.ч.
  • зехтин - 5 с.л.
  • къри - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Пригответе марината от виното, оцета, захарта и кърито. Натрийте пържолите с чесън и ги овкусете със сол и черен пипер. Оставете ги в маринатата за 2 часа в покрит съд в хладилника.

Подредете ги в намазнена тава, полейте с маринатата, захлупете тавата с алуминиево фолио и сложете да се пекат на 200 градуса за 40 минути.

След това махнете фолиото и ги доопечете.подобни рецепти тук
5 29
4 16
3 14
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (17)

Maria Valeva
Maria Valeva
10.01.2017 00:06
Спазих рецептата... Страхотни са!
0
0
Svetlakis Stamatis
Svetlakis Stamatis
23.05.2016 13:38
Забравила си да наредиш малко гъбки покрай пържолките :-)
4
10
Катя Благоева
Сочна и апетитна!
3
2

Виж всички коментари или напиши такъв