Свински пържоли на фурна

08/04/2011
"Леко мариновани тези пържолки са истинска наслата за сетивата. Едва ли можете да останете безразлични към."
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции4
Сготви+2 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта

Необходими Съставки

  • свинско месо - около 1 кг вратни свински пържоли
  • чесън - 1 глава счукан
  • захар - 1 ч.л.
  • оцет - 2 с.л.
  • вино - 1 ч.ч.
  • зехтин - 5 с.л.
  • къри - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • олио

Приготвяне

Пригответе марината от виното, оцета, захарта и кърито. Натрийте пържолите с чесън и ги овкусете със сол и черен пипер. Оставете ги в маринатата за 2 часа в покрит съд в хладилника.

Подредете ги в намазнена тава, полейте с маринатата, захлупете тавата с алуминиево фолио и сложете да се пекат на 200 градуса за 40 минути.

След това махнете фолиото и ги доопечете.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

4
Общо 57 гласували
5 23
4 15
3 14
2 4
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (16)

Изпрати
Svetlakis Stamatis
Svetlakis Stamatis
23.05.2016 13:38
Забравила си да наредиш малко гъбки покрай пържолките :-)
1
3
katq
katq
17.05.2016 21:12
Сочна и апетитна!
1
1
Чочо
Чочо
01.03.2016 17:46
Оставете ги в маринатата за 2 часа в покрит съд в хладилника...

Омръзна ми от простотии - Защо в хладилник - сложи си мозъка - обичам замразени мозъци...
6
10
Bobby
Bobby
08.11.2015 13:25
moje li purjolite da prestoqt poveche ot 2 chasa ?
2
1
Monika Ivanova
Monika Ivanova
05.05.2016 09:46
по принцип всяко нещо сложено в марина- колкото повече престои толкова по-крехко и по-вкусно става
8
3
Белла
Белла
31.01.2014 16:19
Вместо захар,ако сложите мед, стават неповторими
10
2
Svetlakis Stamatis
Svetlakis Stamatis
23.05.2016 13:33
Aз правя марината с горчица, мед, соев сос и бира :-)
2
2
налице
налице
11.12.2013 18:46
пържолите се пържат
7
6
Добринка Неделчева
Добринка Неделчева
29.10.2013 20:40
Ще изпробвам рецептата при първа възможност. Надявам се снимката да отговаря на истината. Много хубав вид имат пържолките. Надявам се ако някой вече е използвал рецептата да си каже мнението.
2
2
Цветелина
Цветелина
19.06.2013 19:43
Стават много крехки пържолките, не ги начуквам и направо ги слагам да се пекат, без да престояват в марината. Пека ги повече време около поне 1 час и след това пак допичам без фолио. Ммммм просто ми се доядоха :)
4
2
cecka
cecka
27.01.2013 14:06
Не ми стана ясно къде точно се слага зехтина в маринатата или се намазнява тавата с него.
1
1
Аййй
Аййй
28.02.2014 10:41
Като не си разбрала,не слагай зехтина-по този начин ще си го спестиш и използваш друг път!
8
1
Галя
Галя
01.01.2013 18:53
стана много вкусно
4
0

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Подобни от Gotvach.bg

Още от категориите

Други ястия с

Свързани Статии