Свински пържоли на фурна

08/04/2011
Ефросия
отЕфросияДжедай301
"Леко мариновани тези пържолки са истинска наслада за сетивата. Едва ли можете да останете безразлични към тях "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
45 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо399 765
  • Преглеждания за месеца4163
  • Преглеждания за седмицата828
  • Коментирана18 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена45

Необходими Съставки

  • свинско месо - около 1 кг вратни свински пържоли
  • чесън - 1 глава счукан
  • захар - 1 ч.л.
  • оцет - 2 с.л.
  • вино - 1 ч.ч.
  • зехтин - 5 с.л.
  • къри - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Пригответе марината от виното, оцета, захарта и кърито. Натрийте пържолите с чесън и ги овкусете със сол и черен пипер. Оставете ги в маринатата за 2 часа в покрит съд в хладилника.

Подредете ги в намазнена тава, полейте с маринатата, захлупете тавата с алуминиево фолио и сложете да се пекат на 200 градуса за 40 минути.

След това махнете фолиото и ги доопечете.подобни рецепти тук
5 29
4 16
3 14
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (18)

Ani Petrova
Ani Petrova
27.12.2017 06:30
Aman ot izmisleni recepti!!! kade ste vidyali parjoli s karii , koga se e izpolzvali karito v balgarskat kuhnya i to za parjoli??? Karito e aziatska podpavka. I ako avora na tazi recepta ne iska da go pitat za"gluposti" po dobre shte e da ne pishe gluposti
1
3
Maria Valeva
Maria Valeva
10.01.2017 00:06
Спазих рецептата... Страхотни са!
2
1
Svetlakis Stamatis
Svetlakis Stamatis
23.05.2016 13:38
Забравила си да наредиш малко гъбки покрай пържолките :-)
6
11

Виж всички коментари или напиши такъв