Розова мусака без месо

10/04/2011
Росица Ивановаот Росица ИвановаНовак / Автор
"Да, има и такова чудо в кулинарията - вкусна мусака без месо "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 757
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4,8 от 5

Необходими Съставки

  • моркови – 3 - 4 броя
  • картофи – 500 г
  • масло – 1 к.ч. + 2 - 3 с.л.
  • прясно мляко – ¾ ч.ч.
  • хляб – 3 филии бял и сух
  • яйца – 4 броя
  • прясно мляко – 200 мл
  • брашно – 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете и нарежете на кубчета морковите. Сварете ги и ги направете на каша, докато са топли. Сварете и картофите и направете пюре от тях и морковите.

Загрейте 1 к.ч. масло и запържете пюрето, овкусете с подправки и го разредете с ¾ ч.ч. прясно мляко. Оставете пюрето да ври, докато се посгъсти.

Нарежете на кубчета хляба и ги запържете в останалото масло до златист цвят и поръсете с малко черен пипер. Изсипете в тавичка половината от пюрето, покрийте ги с крутоните и сипете останалото пюре. Разпръснете отгоре няколко парченца масло.

Залейте мусаката с полива от яйцата, прясното мляко и брашното и я изпечете в силна фурна до загар.подобни рецепти тук
5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар