Канелени курабийки

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Канелени курабийки1 / 2
13/04/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
30-40 бр.
"Още преди да започнете да приготвяте тези курабийки трябва да решите къде ще ги скриете след това, иначе ще изчезнат за секунди"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • масло - 125 г разтопено
  • захар - 125 г пудра
  • яйца - 1 жълтък
  • портокали - сокът от 1 брой, среден
  • канела - 1 с.л.
  • лимонтузу - 1 щипка
  • сода - 1 ч.л. непълна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте с дървена лъжица брашното с разтопеното горещо масло, докато се получат трохи. Прибавете пудрата захар, жълтъка, канелата и лимонтозуто, разтворено в 1 с.л. вода заедно с 1 непълна лъжичка сода бикарбонат.

Омесете добре тестото и оформете от него кръгли, полуплоски курабийки. Наредете ги в леко намазнена тава и ги изпечете в умерено силна фурна.

Рейтинг

4.3
56
47
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Todorka Markova
Todorka Markova
Готово. Чудесни са! Сложих малко мляко по препоръката от коментара, но може и без него. Наложи се да добавя и малко брашно след млякото, защото започна да лепне.
26.12.2016 13:35
Асен Боянов Димов
Асен Боянов Димов
Харесватми много са хубави уно перфееектоо
Ихаааа
19.11.2014 16:53
ВАЛЯ
ВАЛЯ
Къде се слага сока от портокал.
27.11.2013 18:48
2
1
Десислава
Десислава
готово, малко мляко...и като се омеси се получава, станаха много вкусни и хрупкави
12.04.2012 11:48
1
Десислава
Десислава
как от това нещо става тесто, моето си стои на трохи,не става за омесване, да не сте пропуснали чаша мляко или нещо такова
11.04.2012 22:18
6