Канелени курабийки

13/04/2011
Ефросия
отЕфросияМастър Шеф30
"Още преди да започнете да приготвяте тези курабийки трябва да решите къде ще ги скриете след това, иначе ще изчезнат за секунди "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции30-40 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо17 743
  • Преглеждания за месеца65
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

  • брашно – 500 г
  • масло – 125 г разтопено
  • захар – 125 г пудра
  • яйца – 1 жълтък
  • портокали - сокът от 1 брой, среден
  • канела – 1 с.л.
  • лимонтузу – 1 щипка
  • сода – 1 ч.л. непълна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте с дървена лъжица брашното с разтопеното горещо масло, докато се получат трохи. Прибавете пудрата захар, жълтъка, канелата и лимонтозуто, разтворено в 1 с.л. вода заедно с 1 непълна лъжичка сода бикарбонат.

Омесете добре тестото и оформете от него кръгли, полуплоски курабийки. Наредете ги в леко намазнена тава и ги изпечете в умерено силна фурна.подобни рецепти тук
5 5
4 7
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Todorka Markova
Todorka Markova
26.12.2016 13:35
Готово. Чудесни са! Сложих малко мляко по препоръката от коментара, но може и без него. Наложи се да добавя и малко брашно след млякото, защото започна да лепне.
0
0
Асен Боянов Димов
Асен Боянов Димов
19.11.2014 16:53
Харесватми много са хубави уно перфееектоо
Ихаааа
0
0
ВАЛЯ
ВАЛЯ
27.11.2013 18:48
Къде се слага сока от портокал.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв