Патица на фурна

20/04/2011
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
"Забравете за патицата по пекински, това е рецептата за приготвяне на най-вкусната патица!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо37 784
  • Преглеждания за месеца178
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • патешко месо – 1 патица
  • масло – ½ ч.ч.
  • моркови – 2 броя
  • целина – 1 резен
  • лук – 1 глава малка
  • бульон – 1 ч.ч.
  • вино – ½ ч.ч.
  • сол
  • черен пипер - смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете 1 млада, добре охранена патица. Посолете отвътре и отвън и натрийте със смлян черен пипер. Поставете я в тавичка и я полейте с разтопеното масло. Около нея разпределете нарязаните моркови, целина, лук и сложете да се пече.

Когато зеленчукът започне да се пържи, долейте бульона и виното. От време на време поливайте патицата със соса и я обръщайте, за да се запече равномерно от двете страни.

В случай, че сосът изври, долейте още бульон или гореща вода и вино.подобни рецепти тук
5 9
4 3
3 6
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Георги Папов
Георги Папов
09.01.2017 20:11
Патицата стана невероятно вкусна.
Благодаря за СТРАХОТНАТА рецепта.
(Често се оказва, страхотни неща стават без 20 подправки от цял свят и 4 вида сос предимно от другата страна на земното полукълбо. Много мразя рецепти с извънземни ингридиенти)

ПП Позволих си леки промени в рецептата поради естеството на съда, в който я приготвях. Притежавам утятница /руски чугунен съд с формата на нашите тенджери от иенско стъкло/... и така- Редуцирах маслото и бульона с около 20- 30%, както и температурата на 200 гр. С, но увеличих времето за печене почти двойно.
ПП2 Кипнах виното преди да го добавя.
ПП3 Малко ябълка не вреди /Проверено при повторението/
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв