Свински джолани на фурна

09/04/2011
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
"Няма нищо по-хубаво от добре приготвения крехък и сочен джолан. Наслада за цялото семейство. Такава е и тази рецепта"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо110 935
  • Преглеждания за месеца5774
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг джолан
  • чесън - 1 глава, смлян или начукан
  • сол
  • черен пипер
  • оцет - 2 с.л., може и лимонов сок
  • олио - ½ к.ч.

Начин на приготвяне

Вземете свинския джолан, нарежете го на 3-4 порции и го посолете, поръсете със смлян черен пипер и го натрийте с пресования чесън, размит с малко оцет или лимонов сок.

Поставете месото в тава и го залейте с мазнината и малко вода. Сложете да се пече в умерено силна фурна, като първоначално го покриете с алуминиево фолио.

Поднесете двинските джолани с гарнитура от салата, туршия или картофено пюре.подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 8
4 0
3 1
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

B3039
B3039
02.09.2016 12:23
Любимо ястие. Имам два джолана за неделя, слагам и гъби. Както е студено, с едно червено вино....Поздрави от зимния Буенос Айрес !!
1
0
Галичка Николова
Точно имам два джолана.Не съм се сещала да ги натривам с чесън.Слагала съм го в съда,в който пека. Ще пробвам варианта. А предполагам киселината се слага за да се разградят по-лесно мускулните влакна.Винаги поръсвам с малко оцет,когато готвя свинско,особено ако съм нямала време да го мариновам.Киселото не се усеща изобщо,а месото става крехко.Благодаря за идеята.
2
0
никнай
никнай
24.02.2016 23:02
Рецептата е трепач ако е без кисилина.
За препоръчване е джолана да се пече цял (става по-сочен)и след това да се разфасова на порции. Ако се залее с тъмна бира ще се получи неповторим вкус.
9
1

Виж всички коментари или напиши такъв