Свински джолани на фурна

09/04/2011
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции4

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг джолан
  • чесън - 1 глава, смлян или начукан
  • сол
  • черен пипер
  • оцет - 2 с.л., може и лимонов сок
  • олио - ½ к.ч.

Приготвяне на Свински джолани на фурна

Вземете свинския джолан, нарежете го на 3-4 порции и го посолете, поръсете със смлян черен пипер и го натрийте с пресования чесън, размит с малко оцет или лимонов сок.

Поставете месото в тава и го залейте с мазнината и малко вода. Сложете да се пече в умерено силна фурна, като първоначално го покриете с алуминиево фолио.

Поднесете двинските джолани с гарнитура от салата, туршия или картофено пюре. [научи повече...]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

4.1
Общо 10 гласували
5 7
4 0
3 1
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
никнай
24.02.2016 23:02
Рецептата е трепач ако е без кисилина.
За препоръчване е джолана да се пече цял (става по-сочен)и след това да се разфасова на порции. Ако се залее с тъмна бира ще се получи неповторим вкус.
2
0
Мария Детева
31.12.2015 19:39
Лесен за готвене и неповторимо вкусен само с нарязани картофи около него на фурна...
1
0
Аййй
28.02.2014 10:46
Ефросия,защо заблуждаваш читателите като пишеш свинско месо-1 кг.джолан? И на снимката ти това не е джолан! Ама,че некоректност!
4
0

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Gotvach.bg

Други ястия с

Свързани Статии

Как се прави Свински джолани на фурна? Идеи за готвене на Свински джолани на фурна. Бързо приготвяне на Свински джолани на фурна в Езине.бг. Приятно сърфиране из нашите лесни и бързи рецепти. Опитай тази бърза кулинарна рецепта за Свински джолани на фурна и публикувай своята отценка. Желаеш да предложиш рецепта? Добави я от тук!