Картофена яхния с пилешко

09/04/2011
"Пилешка яхния с картофи ли сте сготвили? Приемате ли гости?"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 340
  • Преглеждания за месеца152
  • Преглеждания за седмицата35
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • пилешко месо – около 1 кг обезкостено
  • картофи – 500 г
  • лук – 3 - 4 глави
  • олио – 1 к.ч.
  • домати – 4 - 5 броя
  • чубрица – 1 к.л.
  • сол
  • черен пипер – млян и на зърна
  • червен пипер – 1 к.л.
  • люти чушки – 1 - 2 лютиви пиперки (по желание)
  • брашно – 1 с.л.
  • магданоз – за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете обезкостеното пилешко на късове, а обелените картофи на кубчета. Сложете пилешкото да се запържи в олиото заедно с лука, нарязан на тънки филийки. Посолете, поръсете с червения пипер и добавете 4-5 обелени и настъргани домата.

Долейте с чаша гореща вода и добавете картофите. Оставете ястието да ври на умерен огън и когато леко поизври, добавете черен пипер на зърна и по желание 1-2 лютиви пиперки. Долейте при нужда с още малко гореща вода. Оставете да къкри, като при нужда отново доливайте с гореща вода.

Когато картофите и месото са омекнали напълно, размийте брашното в малко вода и го добавете към картофената яхния с пилешко. Варете още няколко минути и отстранете от котлона. Поднесете ястието с наситнен магданоз.
подобни рецепти тук
5 7
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Николина Панчева
страхотна е но аз я правя без чушки
0
1
Пипи
Пипи
03.03.2013 19:17
Страхотна манджа,бързо,лесно,вкусно!!!!
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв