Свинско с грах

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Свинско с грах
Снимка: Reneta Petrova
5 / 7с Видео
26/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"Една рецепта за традиционалисти. Бързо, Лесно, Вкусно!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • лук - 3 - 4 глави
  • домати - 1 - 2 червени или 2 с.л. доматено пюре
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • бульон - 500 мл
  • грах - 1 и ½ кг (2 консерви)
  • домати - 4 - 5 червени
  • брашно - 1 с.л.
  • мазнина - за запържване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте свинското под студена вода и го нарежете на късове или порции. Запържете го в малко сгорещена мазнина. Прибавете накълцания на ситно лук и го запържете в мазнината, в която се е задушавало месото.

Лукът се пържи до лек загар и се прибавя 1-2 ситно нарязани домата или 2 с.л. доматено пюре. Разбърква се и се слага червения пипер. Към готовата запръжка се връща свинското и се залива с горещ бульон, посолява се и се оставя да се вари.

Когато месото е полусварено, се добавя почистеният грах. Това трябва да е около 20-25 минути преди ястието да е готово. Щом ястието заври с граха, се добавят накълцаните на кубчета 4-5 зрели домата.

Отделно брашното се запържва в 1 с.л. мазнина и се разрежда с малко сос от самото свинско с грах. Прибавя се към ястието и леко се разбърква. Така приготвеното свинско с грах може да се вари още около 8-10 минути на тих огън или да се изсипе в тава и да се изпече.

Рейтинг

4.3
525
417
34
23
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Деси
Деси
Лубима рецепта аз добавям чили сос и дафинов лист :)
16.04.2014 16:12
2
3
1
Покажи всички подкоментари
Веско Ангелов
Веско Ангелов
Стана супер аз добавих и малко картофки 3бр.
11.03.2014 16:33
2
2
миминцето бе
миминцето бе
Много е хубаво но не мога да разбера защо сте забранили копирането !!!
25.01.2014 18:53
3
1
Покажи всички подкоментари
мая манолова
мая манолова
супер
16.10.2013 09:31
2
3
Роси
Роси
Добавям само свеж копър накрая
15.03.2013 08:58
4
стан
стан
само не разбрах по колко пъти да слагам домати
02.02.2013 12:26
11
pepi
pepi
и аз слагам дафинов лист ,става божествено опитайте колеги
31.01.2013 16:52
2
Гошо
Гошо
Аз да добавя, че реших да сложа топено сирене след т.нар. "бульон" - засега мирише готино, не знам на вкус как ще е :)))
14.01.2013 20:51
3
Pin
Pin
Само едно не ми стана ясно, защо сте забранили копирането на текста, като това става супер елементарно през "Изходен код на страницата в Мозила" ??? А стелепорт про мога да сваля целият Ви сайт барабар с пароли и така на татък.
29.12.2012 10:04
3
1
Василина
Василина
тъкмо я изключвам ухае страхотно,нямам търпение да опитам.мерси за рецептата!!!
12.11.2012 23:09
1
1
Димо Падалски
Димо Падалски
подправките всеки сам си ги слага от сърце :)
11.09.2012 19:25
3
ЮЛИЯ
ЮЛИЯ
АБЕ КОЛЕГИ НИКАКВИ ПОДПРАВКИ ЛИ НЕ СЛАГАТЕ????????
11.09.2012 13:57
2
1
Покажи всички подкоментари
veritassss
veritassss
да сте живи и здрави и финансово корави
29.02.2012 18:42
1
kavaler
kavaler
Като се прибави дафинов лист става невероятна вкусотия.
23.01.2012 16:45
1
ТАТКО ИЛИЕВ
ТАТКО ИЛИЕВ
Стана супер. Така се запази вкуса на грахта.Мерси за рецептата.
04.01.2012 15:27
1