Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Шишчета»Сладки шишчета с ананас

Сладки шишчета с ананас

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k9219581k
Сладки шишчета с ананас1 / 2
01/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
68 мин.
Порции
12
"Предизвикваме ви да опитате от нашите ароматни и сладки ананасови шишчета и да ни кажете колко да ви харесали"

Необходими Продукти

  • ананас - 1 бр.
  • масло - 200 г
  • захар - 80 г
  • брашно - 40 г
  • нишесте - 40 г
  • ванилии - 2 бр., на пръчки
  • лимети - 1 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • кокосови стърготини - 70 г
  • пудра захар - 40 г
  • дървени шишчета - 12 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта за няколко минути.

Добавяме брашното, разбъркано с нишестето. Разбъркваме с дървена шпатула и прибавяме внимателно 20 грама от маслото, разтопено на огън.

Изсипваме сместа в тава, постлана с хартия за печене, и я разпределяме равномерно.

Печем на 190 градуса в предварително загрята фурна за 8 минути.

Изваждаме и слагаме върху кухненска кърпа, поръсваме със захар.

Когато изстине, освобождаваме от хартията за печене и разрязваме през средата на четири равни парчета.

Отделно разрязваме пръчиците ванилия по дължина и изстъргваме ванилията от тях.

Кората на лимона настъргваме на ситно и изстискваме 3 с.л. от сока му.

Маслото разбиваме с пудрата захар на пяна. Прибавяме ванилията, сока на лимона, настърганата кора и 20 грама от кокосовите стърготини.

С 1/3 от тази смес намазваме всяко парче от изпеченото тесто. Навиваме на руло и отгоре намазваме с остатъка от лимоновата смес и поръсваме с останалите кокосови стърготини. Прибираме в хладилник.

Обелваме ананаса и го нарязваме по дължина като отделяме сърцевината му. После режем напречно на малки парчета с размер 2 см.

Изваждаме рулата от хладилника и ги нарязваме на парчета. На всеки шиш нанизваме последователно от рулото и парчета ананас, като ги редуваме.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: