Сладки шишчета с ананас

01/09/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Предизвикваме ви да опитате от нашите ароматни и сладки ананасови шишчета и да ни кажете колко да ви харесали "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции12
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо97
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • ананас - 1 бр.
  • масло - 200 г
  • захар - 80 г
  • брашно - 40 г
  • нишесте - 40 г
  • ванилии - 2 бр., на пръчки
  • лимети - 1 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • кокосови стърготини - 70 г
  • пудра захар - 40 г
  • дървени шишчета - 12 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта за няколко минути.

Добавяме брашното, разбъркано с нишестето. Разбъркваме с дървена шпатула и прибавяме внимателно 20 грама от маслото, разтопено на огън.

Изсипваме сместа в тава, постлана с хартия за печене, и я разпределяме равномерно.

Печем на 190 градуса в предварително загрята фурна за 8 минути.

Изваждаме и слагаме върху кухненска кърпа, поръсваме със захар.

Когато изстине, освобождаваме от хартията за печене и разрязваме през средата на четири равни парчета.

Отделно разрязваме пръчиците ванилия по дължина и изстъргваме ванилията от тях.

Кората на лимона настъргваме на ситно и изстискваме 3 с.л. от сока му.

Маслото разбиваме с пудрата захар на пяна. Прибавяме ванилията, сока на лимона, настърганата кора и 20 грама от кокосовите стърготини.

С 1/3 от тази смес намазваме всяко парче от изпеченото тесто. Навиваме на руло и отгоре намазваме с остатъка от лимоновата смес и поръсваме с останалите кокосови стърготини. Прибираме в хладилник.

Обелваме ананаса и го нарязваме по дължина като отделяме сърцевината му. После режем напречно на малки парчета с размер 2 см.

Изваждаме рулата от хладилника и ги нарязваме на парчета. На всеки шиш нанизваме последователно от рулото и парчета ананас, като ги редуваме.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар