Супа с ръжен хляб и кашкавалени топки

24/01/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф10686
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо138
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • лук – 1 глава
  • чесън – 1 скилидка
  • масло – 1 с.л.
  • ръжен хляб – 200 г
  • домати – 3 - 4 бр.
  • бульон – 750 мл пилешки
  • белтъци – 2 бр.
  • босилек – ½ връзка
  • кашкавал – 30 г
  • сметана – 125 мл
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситняваме лука и чесъна и ги запържваме до прозрачност в сгорещеното масло.

Прибавяме натрошения хляб и леко го запържваме.

Сипваме настърганите домати и бульона и варим – 15 минути.

Слагаме отделно вода да заври.

Разбиваме белтъците с щипка сол, настъргваме кашкавала, накъсваме босилека и ги смесваме.

С две чаени лъжички взимаме от сместа и пускаме топките във врящата вода.

Варим 4 минути, изваждаме и отцеждаме.

Пасираме супата, добавяме сметана, поръсваме с черен пипер и поднасяме с кашкавалени топки.
подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар