Рибена чорба с миди

13/04/2011
Ефросия
отЕфросияДжедай301
"Рецептата ни я каза един морски вълк, а ние нямахме търпение да я опитаме. Резултатът бе повече от зашеметяващ. Опитайте!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 991
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете рибата, измийте я и я посолете добре. Във вряща подсолена вода сложете да се варят нарязаните лук, моркови, целина, магданозени корени и пащърнак. Когато зеленчуците заврат, добавете зехтина. Щом лукът омекне напълно, добавете рибата заедно с 1 дафинов лист и зърната черен пипер.

След 25-30 минути извадете рибата, обезкостете я внимателно и я нарежете. Върнете я в чорбата.

Мидите се остъргват с нож и се измиват добре с четка. Заливат се с вода и се варят под капак, докато се отворят черупките. Сварените миди се почистват от черупките и се прибавят към рибената чорба. Бульонът от мидите се прецежда и също се добавя. Оставете чорбата да поври още 10 минути.

Готовата рибена чорба с миди се застройва с разбитите яйца с кисело мляко и оцет. Поднася се със ситно нарязана магданоз.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

marchone
marchone
20.05.2013 08:12
Много приятна чорба.
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв