Пача чорба

09/04/2011
Ефросия
отЕфросияМастър Шеф30
"Нищо не сгрява душата на един мъж така, както добре приготвена, овкусена и гореща пача чорба "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо67 723
  • Преглеждания за месеца11648
  • Преглеждания за седмицата1330
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • свинско месо – 4 свински крачета, свински уши и опашка
  • лук – 1 глава
  • чесън – 2 глави + 2 с.л. счукан
  • моркови – 1 - 2 броя
  • целина – ½ глава
  • дафинов лист – 2 броя
  • сол
  • яйца – 2 броя
  • оцет – 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре свинските крака, уши и опашка, сложете ги в дълбока тенджера и ги залейте с вода. Прибавете разрязан на 2 лук, скилидките на 2 глави чесън (почистени), нарязани на едро моркови, целината и дафиновите листа.

Когато чорбата заври, прибавете сол на вкус. Щом свинското омекне напълно се изважда, отделя се от костите и се нарязва на късове. Бульонът се прецежда и в него се връщат крачетата, ушите и опашката.

Оставя се да заври отново, маха се от котлона и се оставя леко да се охлади. Пача чорбата се застройва с разбитите яйца с оцета. Прибавя се и 2 с.л. счукан чесън (по желание).подобни рецепти тук
5 13
4 9
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

B3039
B3039
24.08.2016 01:39
Да, крачета, опашки и уши....Сега я правя. Поуварих ги, отпених и ги изчистих от косъмчета. Сега е в херметика с кромид, черен пипер на зърна и дафинов лист. Морков не сложих, защото сладни. А, сол също сложих...!!! В Буенос Айрес е зима сега, та.....Поздрави...!!!!
4
0

Виж всички коментари или напиши такъв