Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Шницели»Телешки шницел с мандарини

Телешки шницел с мандарини

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k9219581k
Телешки шницел с мандарини1 / 2
24/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • шницели - 8 бр. телешки
  • макарони - 300 г
  • мандарини - 4 бр.
  • бульон - 125 г телешки
  • сметана - 200 мл
  • масло - 2 с.л
  • кориандър - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме макароните и ги прецеждаме в гевгир.

Попарваме мандарините с гореща вода, обелваме корите и ги нарязваме на тънки лентички, а плодовете разделяме на парченца.

Посипваме с пипер и кориандър шницелите, изпържваме ги в масло, посоляваме и оставяме на топло.

В получения при пърженето сос добавяме бульона и сметаната, разбъркваме и оставяме да заври.

Добавяме мандарините и задушаваме на слаб огън 2 минути.

Поднасяме шницелите с макарони, предварително залети с готовия сос.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: