Телешки шницел с мандарини

24/01/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо120
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • шницели – 8 бр. телешки
  • макарони – 300 г
  • мандарини – 4 бр.
  • бульон – 125 г телешки
  • сметана – 200 мл
  • масло – 2 с.л
  • кориандър - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме макароните и ги прецеждаме в гевгир.

Попарваме мандарините с гореща вода, обелваме корите и ги нарязваме на тънки лентички, а плодовете разделяме на парченца.

Посипваме с пипер и кориандър шницелите, изпържваме ги в масло, посоляваме и оставяме на топло.

В получения при пърженето сос добавяме бульона и сметаната, разбъркваме и оставяме да заври.

Добавяме мандарините и задушаваме на слаб огън 2 минути.

Поднасяме шницелите с макарони, предварително залети с готовия сос.
подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар