Патешки гърди с цвекло

15/09/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Готови ли сте за истински кулинарен празник?"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо152
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • патешки гърди – 500 г
  • картофено пюре – 150 г
  • брашно – 50 г
  • яйца – 2 бр.
  • бульон – 250 мл пилешки от кубче
  • нишесте – 1 с.л.
  • цвекло – 500 г сварено
  • магданоз – 2 с.л.
  • масло – 1 с.л.
  • оцет – 1 с.л.
  • захар - 1 щипка
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и подсушаваме патешките гърди, посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Изпържваме ги в тефлонов тиган без мазнина – 20 минути, като първо слагаме страната с кожата.

Смесваме картофеното пюре с брашното и яйцата и омесваме тесто от което с влажни ръце правим топки и ги сваряваме в подсолена вода. Поръсваме ги леко с магданоз.

Изпържените гърди увиваме в алуминиево фолио и слагаме на топло. Отделената при пърженето мазнина смесваме с бульона и леко възваряваме.

Размиваме нишестето със студена вода и го прибавяме към бульона, като леко бъркаме. Подправяме със сол и черен пипер. Обелваме и нарязваме на сламки цвеклото и го задушаваме за 5 минути в маслото, подправяме със сол, черен пипер и щипка захар.

Нарязваме патешките гърди на порции и ги поднасяме с цвеклото, картофените топки и соса.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар