Френски крем Шантили с натурален шоколад

18/06/2016
Марина Норд
отМарина НордГотвач1219
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо533
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сметаната се смесва със захарта и сместа се загрява на бавен огън при непрекъснато бъркане, докато кипне.

Шоколадът се натрошава на ситно и се полива с горещата сметана. Разбърква се, докато шоколадът се разтвори напълно.

Покрива се и се оставя в хладилника за 6 часа.

Охладената шоколадова сметана се разбива с миксер, докато не заприлича на крем.

Този крем се използва както за пряка консумация или за пълнеж на торти и тарталети.

подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар