Пилешки дробчета с горчица по френски

07/02/2016
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо166
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • пилешки дробчета - 500 г
  • брашно - 100 г
  • сол - 1 щипка
  • олио - 50 мл
  • за соса
  • масло - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • сметана - 150 мл течна
  • бульон - 250 мл пилешки от кубче
  • сол - 1 щипка
  • горчица - 1 с.л. дижонска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробчетата се измиват. В чиния се смесва брашното със солта и в тази смес се овалва всяко дробче. Пържат се в тиган със загрята мазнина по 2 минути от всяка страна.

Приготвя се сосът, като в друг тиган се разтопява маслото и се запържва брашното до златисто. Добавя се топлият бульон при непрекъснато бъркане.

Добавя се сметаната и горчицата, поръсва се със сол и сместа се оставя да кипне, след което се сваля от котлона. Дробчетата се сервират, като се заливат с горещия сос.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар