Млечна пилешка супа с целина

09/04/2011
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
"Приготвили сме ви нещо, което ще ви сгрее душата "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо12 949
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4,1 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пилешко месо – 1 пиле
  • моркови – 1 - 2 броя
  • целина – ½ глава
  • лук – 1 глава
  • сол
  • черен пипер – на зърна
  • прясно мляко – 1 - 2 ч.ч.
  • вино – 2 с.л. бяло
  • магданоз – за гарниране
  • черен пипер – на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пилето и го сложете цяло да се вари заедно с едро нарязаните зеленчуци. Прибавете сол и черен пипер на зърна.

Когато месото уври, извадете пилето, обезкостете го и го нарежете на малки парчета. Прецедете бульона и върнете в него пилето.

По желание може да прибавите и зеленчуците, като ги нарежете на дребно. Прибавете към бульона и пилешкото прясното мляко и виното. Оставете млечната пилешка супа да заври.

Поднесете супата със ситно нарязан магданоз и черен пипер.
подобни рецепти тук
5 4
4 5
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар