Супа от целина

09/04/2011
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2-4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 512
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • целина – 2 глави, големи + зелената част на едната
  • масло – 2 с.л.
  • сол – на вкус
  • прясно мляко – 1 и ½ ч.ч.
  • яйца – 2 жълтъка
  • кисело мляко – 1 с.л.
  • оцет – 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете целината. Грудките настържете на ренде, а зелената част нарежете. Запържете настърганата целина в маслото и добавете малко сол. Сложете я на слаб огън да се задушава.

Когато омекне, залейте с 5 ч.ч. вода и я оставете да уври.

Добавете зелените листа целина и оставете да се довари. Преди да свалите супата от котлона, добавете прясното мляко. Оставете супата от целина да се охлади и я застройте с разбитите яйца, оцет и кисело мляко.подобни рецепти тук
5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар