Руска малинова медовина

17/05/2016
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции15
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо118
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата се загрява до кипване и се сваля от котлона. Добавя се медът, разбърква се и отново се връща на котлона, за да кипне. Вари се на бавен огън 2 часа.

Добавя се хмелът и се вари още 1 час на бавен огън. Прецежда се през сито. Малка част от течността се оставя да се поохлади, но да е все още топла, и се смесва с маята. Разбърква се и след 15 минути се добавя в медовината.

Добавя се малиновият сок. След това се оставя за 6 часа, прецежда се и се излива в голям буркан, който се затваря добре. Оставя се на студено за 14 дни.

Разпределя се в бутилки, като във всяка се слагат по 3-4 стафиди, затварят се и се съхранява на сухо и хладно.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар