Парфе от пуешки дроб

14/08/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Парфе от пилешки дробчета - създадено, за да впечатлява "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо95
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре дроба и го оставяме да се кисне за 1 нощ в прясното мляко. Преди да започнем да го приготвяме го подсушаваме с кухненска хартия. Нарязваме го на парчета и смиламе в блендер, изцеждаме го от кръвта през цедка.

Слагаме маслото да се стопи на слаб огън и към него прибавяме сметаната и дроба. Прибавяме към него ментата, нарязана на ситно и портокаловите кори. Овкусяваме със сол и бял пипер и го изсипваме във форма за печене.

Печем дроба в предварително загрята фурна на 150 градуса на водна баня на най-долната й част за 40-45 минути.

Когато се изпече спираме печката и оставяме парфето за още 10 минути във фурната. Изваждаме го от формата и го оставяме да престои за една нощ в хладилника.

Сервираме като с гореща супена лъжица изваждаме част от парфето и го поливаме със сос от нар и нарязани смокини.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар