Кайсиева торта

07/04/2011
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
"Семпла, ароматна и много вкусна плодова торта, която с удоволствие ще опитаме със сладолед или чаша кафе "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8-10 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 876
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,6 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Около 100 г захар се поръсват в тавичка за печене и се разтопяват в нагрята фурна. Изважда се, разбърква се с 1 с.л. масло и върху разтопения карамел се подреждат разполовени кайсии. Във всеки разрез се слага по 1 кайсиева ядка.

От останалите продукти се разбърква с миксер смес за блата, като първо се разбиват яйцата и захарта, а после се добавят киселото мляко, брашното с бакпулвера и канелата.

Сместа се изсипва върху кайсиите в тавата и се пече на умерена фурна. Готовността се проверява с клечка. Готовата торта се охлажда и се обръща внимателно върху поднос.
подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 5
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Кети
Кети
22.06.2012 13:45
да не би да не си я опекла добре/ При мен винаги се получава?
0
0
Неда
Неда
21.06.2012 22:21
Нещо не ми се получи.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв