Универсално тесто за пици, мекици, гевреци

25/01/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Нещо практично, умно и лесно. Пък вие сами решете за какво да го ползвате!"
  • Приготвяне
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо13 748
  • Преглеждания за месеца187
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • брашно – 1.100 кг
  • прясно мляко – 1 ч.ч.
  • мая – 1 кубче (колкото орех)
  • олио - 1 с.л.
  • сол – 1 ч.л.
  • яйца – 3 бр.
  • кисело мляко – 1 кофичка
  • сода – 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прибавяме маята към хладкото мляко и разбъркваме със захарта.

Прибавяме содата към киселото мляко.

В дълбока купа смесваме всички продукти и омесваме тесто, което втасва в голям найлонов плик подмазан с олио и завързан в горния край, в хладилник.

Така приготвеното тесто се приготвя от вечерта и се използва на сутринта за пържене на мекици.

Тестото може да престои в хладилник няколко дни.

От същото тесто могат да се приготвят гевречета, понички, пирожки и др.

Може да се използва като основа за пица, като се слага тънък слой тесто, защото бухва и нараства много.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар