Пуйка с ориз и броколи по английски

21/01/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо206
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • ориз - 200 г
  • лук – 3 глави
  • броколи – 600 г
  • пуешко месо – 500 г гърди
  • олио – 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • брашно – 2 с.л.
  • масло – 60 г
  • бульон – 400 мл зеленчуков
  • индийско орехче - 1 щипка
  • сметана – 5 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипваме ориза в 400 мл леко подсолена вода и го оставяме да набъбне за 20 минути под капак на тих огън.

Разделяме броколите на съцветия и ги сваряваме 8 минути в подсолена вода.

Нарязваме месото на ивички и го изпържваме в сгорещено олио.

Прибавяме нарязания на тънки кръгчета лук и го задушаваме до прозрачност.

Сипваме брашното и разбъркваме, наливаме бульона и оставяме да поври 10 минути на слаб огън.

Прибавяме сметаната и подправяме със сол, черен пипер и индийско орехче на вкус.

Поливаме ориза и броколите с разтопеното масло и поднасяме с месото.
подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар