Пиле с кашкавал и картофи

07/04/2011
тин
оттинНовак14
"Щипка въображение и стотина грама кашкавал ще превърнат обикновеното пиле с картофи в истинска поезия в тава "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо13 261
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме пилето на порции. Посоляваме и поръсваме с млян черен пипер, овалваме в брашно парчетата.

Изпържваме пилешкото месо в олио до зачервяване в по-дълбок тиган. Прибавяме счуканият чесън, ситно нарязаният магданоз, дафиновият лист, черен пипер на зърна, бахара.

Наливаме виното и бульона или топлата вода.

Нарязваме на дълго картофите и ги прибавяме. Слагаме капак и задушаваме на тих огън до сваряване.

Изсипваме в тава и посипваме с настърган кашкавал.

Запичаме във фурната.

При избора на количество картофи е важно все пак картофите да могат да се поместят в дълбокия тиган и след това в тавата.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Тин
Тин
15.05.2011 02:27
След като се изпържи, месото се вари с подправките 15 минути, прибавят се картофите, варим още 15 минути и след това запичаме с кашкавала.
0
0
Милена
Милена
14.05.2011 17:35
Картофите заедно с пилето ли се варят ? Не е доуточнено.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв