Карамелено мляко с подправки

26/02/2016
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо136
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Половината захар се загрява на бавен огън, докато не се получи светъл карамел. Добавя се водата и останалата захар и се разбърква до пълното разтваряне на захарта.

На бавен огън се сварява гъст захарен сироп. Млякото се загрява и в него се излива на тънка струйка захарният сироп при непрекъснато бъркане.

Добавят се ванилията, индийското орехче, канелата и джинджифилът и сместа се загрява почти до кипване. Сваля се от котлона и се сервира веднага.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар