Пиле Джалфрези

03/02/2016
Марина Норд
отМарина НордНовак1219
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 144
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на кубчета със страна 2-3 сантиметра. Лукът и чесънът се нарязват на ситно. Чушките се режат на ситно. Половината олио се загрява и се запържва месото до побеляване.

Вади се, а в тигана се долива останалото олио и в него се пържат лукът и чесънът до прозрачно. Добавят се чушките и се пържат 4 минути при непрекъснато бъркане.

Добавя се джинджифилът, лютият червен пипер, куркумата, кориандърът, кимът, солта и захарта и се разбърква. Добавят се доматите, нарязани на кубчета, заедно със сока от консервата и водата.

Разбърква се и се задушава под капак 7 минути на среден огън. Добавя се пилешкото месо и се задушава 7 минути. Сваля се от котлона, оставя се за 10 минути и се сервира.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар