Агнешко варено

07/04/2011
тин
оттинНовак14
"Една вкусна импровизация върху класическата рецепта за телешко варено, която ще ви сгрее душата!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 107
  • Преглеждания за месеца118
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на парчета с големина като кибритена кутийка.

Обелваме ципата на доматите и ги нарязваме на половинки. Измиваме и останалите зеленчуци и ги нарязваме на едри парчета.

Слагаме агнешкото месо в тенджера с 2 литра студена вода на огъня и го оставяме на силен огън да кипне. След 2-3 минути изхвърляме първата кървава и пенлива вода, измиваме месото и сипваме нова вода. Отново го слагаме да кипне и ако се появи нова пяна, я обираме с лъжица.

Посоляваме, подправяме с "Вегета". След около 20 мин. добавяме морковите и целината, а след още 15 мин. картофите и доматите.

Оставяме манджата да къкри на тих огън около 30 мин., проверяваме дали всички продукти са сварени добре, ако е необходимо, добавяме още малко сол и Вегета.

Сваляме супата от огъня, подправяме я с червено вино. При сервиране я поръсваме с нарязаните зелени подправки.подобни рецепти тук
5 5
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар