Леща в гърне

07/04/2011
тин
оттинНовак14
"Глиненото гърне има уникалното свойство да превръща всяко ястие в истинска наслада за сетивата "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2-3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо13 776
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • леща - 300 гр.
  • лук - 4 главички
  • чесън - 3 бр. зелен
  • олио - 1 к.ч.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • чубрица - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистената и добре измита леща се кисне 3 часа във вода. Изплаква се и се слага в пръстено гърне.

Долива се половин литър вода. Добавят се нарязаните на ситно главички лук, зеленият чесън на дребно, олиото и подправките - червен пипер, чубрица, сол.

Гърнето се слага в умерена фурна или на бавен огън.подобни рецепти тук
5 2
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар