Израелски бисквити Земелах

27/09/2016
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
"В кухнята ни винаги ще се намери място за още вкусни бисквитки, нали?"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо278
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се оставя да омекне на стайна температура и се разбива със захарта до кремообразно състояние. Добавя се яйцето и млякото и се разбърква добре.

Добавя се брашното и се замесва тесто. Прави се на топка и се оставя в хладилника за 30 минути.

Разточва се на кора с дебелина половин сантиметър и се реже с остър нож на ромбове.

Захарта и канелата се смесват и с тази смес се поръсват ромбовете от тесто.

Редят се в тава, постлана с хартия за печене, и се пекат 20 минути на 200 градуса.
подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар