Английски сконс с ябълка и кашкавал

27/09/2016
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
"Приятно и много вкусно предложение от английската кухня "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо167
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 250 г
  • масло - 80 г
  • кашкавал - 100 г
  • прясно мляко - 50 мл
  • ябълки - 2 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • сол - 1 щипки
  • сметана - 2 с.л. течна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кашкавалът се настъргва на ситно. Ябълките се обелват, сърцевината се отстранява и плодовете се настъргват на едро.

Брашното се пресява с бакпулвера, добавят се захарта и солта и се разбърква. Добавя се нарязаното на кубчета масло.

Сместа се реже с нож, докато не стане на трохи. Добавят се ябълките и кашкавалът и се разбърква.

Яйцето се разбива с млякото и се добавя към сместа. Замесва се тесто и се прави на топка. Слага се в кръгла тава, постлана с хартия за печене, и се приплесква.

Маже се със сметана и се разряза на 8 части. Пече се 25 минути на 200 градуса.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар